Öne Çıkanlar Uğurteks Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu KPMG şirket ortağı Emrah Akın Ece Kamar Ergene Havzası arıtma çamuru yönetimi

Uluslararası standartlarda çocuk oto koltuğu üretiyoruz

İçimizden Biri sayfalarımıza bu sayıda Vatan Çocuk Gereçleri firmasını ve Genel Müdür Taner Özvatan’ı konuk aldık. Taner Özvatan, üretim ve ihracat çalışmalarını ayrıntılarıyla anlattı.
 

- Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) katılımcısı olarak Vatan Çocuk Gereçleri firmasını bize tanıtır mısınız?

- Vatan Çocuk Gereçleri firması 2007 yılında İstanbul’da faaliyete başlamıştır. 2007-2017 yılları arası Avrupa’nın bilinen birçok bebek araç gereç markalarının Türkiye distribütörlüğünü yapmıştır. 2009 yılında kendi markası olan Casual markası ile bebek arabaları, çocuk oto koltukları ve diğer ürünleri Çin ve Avrupa’da kendi markası altında ürettirip yurtiçinde hem bayii kanalı hem de ulusal zincir mağazalar vasıtasıyla tüketicilere ulaştırmıştır. 2016 yılında üretime girme kararı alan firmamız,

2017 yılından beri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyetine devam etmektedir.


KOSGEB’DEN DESTEK ALDIK

- Üretim tesislerinizde ne tür üretimler var? Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? Firmanızın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranları nelerdir?

Tesisimizde Çocuk Oto Koltuğu üretimi yapılmaktadır.


2017 yılında 0-13 kg çocuk oto koltuğu üretimini yapmaya başlayan firmamız, İtalyan bağımsız kaza test kuruluşu olan CSI’da yapılan ECE R44/04 testlerini başarı ile geçerek, ülkemizde uluslararası standartlarda üretim yapmaya başlayan ilk ve tek firma olmuştur.
 

Şirketimiz, 2019 Yılı başında KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı kapsamında “Çocuk Oto Koltuğu Üretimi” desteği almaya hak kazanmıştır. 24 aylık bir proje sonunda firmamız 76-150 cm (9-36 kg) ve 100-150cm (15-36 kg) çocuk oto koltuklarını TUV SUD ve DEKRA da yapılan testleri başarı bir şekilde geçmesi sonucu üretimine başlamıştır.


Şirketimizde 5000 metrekare kullanım alanımız, 50 makinelik parkurumuz, 70 personelimiz ve 2 üretim bandımız ile üretimimize devam etmekteyiz.


2023 yılı sonu itibari ile 15 ülkeye ürünlerimizi ihraç etmekteyiz. Hedefimiz 2024 yılı itibari ile yeni ürün çeşitliliğimiz ile 25 ülkeye ulaştırabilmektir.

YERLİLİK ORANIMIZ YÜZDE 75

- Ar-Ge çalışmalarınızı bize anlatır mısınız?

- 2016 yılında üretime başlamamızın ardından daha kaliteli, güvenli ve uluslararası standartlara uygunluğunu ölçümleme amacı ile 2020 yılı sonunda Test ve Mükemmeliyet Merkezimizi kurduk. Kurduğumuz Test Merkezimiz ülkemizde ilk ve tek, Avrupa’ da bulunan 5. Test merkezi olmuştur. Test merkezimiz sayesinde yerlilik oranımız mühendislerimizin Ar-Ge faaliyetleri sonucu yüzde 75 seviyesine çıkmıştır. Merkezimizde geliştirmeye devam ettiğimiz yeni projelerle birlikte yerlilik oranı yüksek ve daha güvenli ürünlerin üretilmesi için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

ÇOCUKLARIMIZA DOĞRU OTO KOLTUĞU KULLANIMINI GÖSTERECEĞİZ

- Hangi sosyal sorumluluk projelerini yürütüyorsunuz?

- Önümüzdeki dönemde sosyal sorumluluk projesi olarak, Millî Eğitim Bakanlığımız ile yapmayı planladığımız protokol sayesinde belirlenen anaokullarında öğrencilerimizi tesisimizde ağırlayıp yeni oluşturmayı planladığımız Kaza Test Merkezimizde çocuklarımıza otomobil içerisinde nasıl doğru oto koltuğu kullanılarak seyahat edileceğinin eğitimlerinin verilmesini hedeflemekteyiz.

ÜÇ YIL ARKA ARKAYA ÖDÜL KAZANDIK

- İşletmenizin aldığı ödüllerden bize söz eder misiniz?

- Şirketimiz 2016, 2017 ve 2018 yıllarında E-Bebek ve Civil Mağazaları tarafından Türkiye’nin en iyi Travel Sistem Bebek Arabası (Bebek Arabası + Oto Koltuğu) ödülüne layık görülmüştür.

ÇOSB’DEN ÇOK MEMNUNUZ

- ÇOSB hakkında neler söylemek istersiniz?

- ÇOSB de bulunmaktan dolayı son derece memnunuz. Özellikle ürettiğimiz ürünlerin yarı mamul tedariğinin sağlanmasındaki tedarikçi çeşitliliği Organize Sanayi Bölgemizin bizlere sunduğu en önemli avantajlardandır.

Ayrıca OSB tarafından düzenlenen seminerler, etkinlikler ve eğitim faaliyetlerinin olması bizleri son derece memnun etmektedir. Organizasyonların artarak devamı etmesini temenni ederiz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106