Öne Çıkanlar İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

Üretimin her aşamasında teknolojiyi etkin bir şekilde kullanıyoruz

İçimizden Birinin bu sayıdaki konuğu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) başarılı firmalarından 2M Kablo San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Keleşoğlu. Üretimin her aşamasında teknolojiyi etkin bir şekilde kullandıklarını belirten Keleşoğlu, “Başlıca 6 ana ürün grubu ve ‘2M KABLO’ markasıyla 15.000’den fazla ürünü müşterilerimize sunmaktayız. Yıllık olarak ürettiğimiz ürünlerin yüzde 60’a yakınını ihraç etmekteyiz” dedi.

YETKİLİ AR-GE MERKEZİ’NE SAHİBİZ

  • Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) katılımcısı olarak 2M Kablo fabrikasını bize tanıtır mısınız?
  • 2M Kablo 1993 yılında İstanbul’da kuruldu. Fabrikamız şu anda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) yer alıyor. 2019 itibarıyla faaliyetlerimizi ÇOSB’de sürdürmeye başladık. Yaklaşık 16.000 metrekare kapalı alana sahip olan fabrikamız 7.000 metrekarelik açık alana sahiptir. Satış Pazarlama Ofisimiz İstanbul’da Perpa Ticaret Merkezi’nde faaliyet gösteriyor. 28 yılı aşkın bir süredir hem ülkemizde hem de yurtdışında birçok büyük proje ve şirketlerin kablo tedarikçisi olduk.

Kurulduğu ilk günden itibaren Ar-Ge’ye yatırım yapan bir firmayız. 2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı Ar-Ge Merkezi’miz devreye girdi. Üretimin her aşamasında teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan firmamız aynı zamanda yurtdışında Rusya’da ve Dubai’de şirketleşmiştir.

6 ANA GRUPTA 15 BİN ÇEŞİT ÜRÜN ÜRETİYORUZ

  • Üretim tesislerinizde ne tür üretimler var?. Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?
  • Başlıca 6 ana ürün grubu ve ‘2M KABLO’ markasıyla 15.000’den fazla ürünü müşterilerimize sunmaktayız. Başlıca ürün gruplarımız; Enstrümantasyon Kabloları, Kontrol Kabloları, Enerji Kabloları, Gemi ve Yat Kabloları, Yangın Alarm Kabloları ve Yangına Dayanıklı Kablolardır. Ayrıca müşteri talep ve isteklerine göre de özel tasarım ürünler üretebilmekteyiz. 2M Kablo olarak gerek yurt içi gerekse yurtdışında inşaat, endüstriyel tesisler, enerji santralleri, petrokimya tesisleri, rafineriler, ulaştırma, demir çelik tesisleri, tersaneler ve maden üretim tesislerine ürün sağlamaktayız.

200 ÇALIŞANIMIZ VAR
 

-  Yıllara göre üretim ve ihracat rakamlarınızı öğrenebilir miyiz?

  • Gerek yurtiçinde ofisleri gerekse yurtdışındaki şirketlerimizde 200’ün üzerinde çalışanla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yıllık olarak ürettiğimiz ürünlerin yüzde 60’a yakınını ihraç etmekteyiz. 2023 yılına kadar üretimimizin yüzde 70’ini ihraç etmek hedefindeyiz.
  • GÜÇLÜ VE ENTEGRE BİR TEKNOLOJİK ALTYAPIMIZ VAR
  • Son yıllarda ülkemizin ve tüm sanayi kuruluşlarının gündeminde olan sanayide dijitalleşme, nesnelerin interneti gibi dönüşümlerde 2M Kablo hangi aşamadadır? Yapılan çalışmalardan örnekler verir misiniz?
  • 2M Kablo olarak sektörde teknolojik altyapı ve gelişmelere en fazla yatırım yapan kablo üreticilerinden biriyiz. ERP sistemimiz Microsoft Dynamics Axapta ile tüm kurumsal süreçlerimizi tek çatı altında yürütmekteyiz. ERP ile entegre her biri kendi alanında uzman yazılım çözümlerini etkin bir şekilde uygulamaktayız. Üretim veri toplama ve makine verimliliklerini takip ettiğimiz TREX, üretim çizelgeleme uygulamamız ICRON, kablo dizayn yazılımımız Cable Builder, doküman yönetim sistemimiz QDMS ve tüm raporlamalarımızı işlettiğimiz Power BI uygulaması ERP ile entegre işlemektedir.

HER YIL GELİRİMİZİN YÜZDE 5’İNİ AR-GE’YE YATIRIYORUZ

  • Ar-Ge çalışmalarınızı bize anlatır mısınız? 
  • Kurulduğumuz ilk günden bugüne Ar-Ge’ye büyük önem vermekteyiz. Her yıl Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerimiz için gelirimizin yüzde 5’ini kaynak oluşturmak için harcamaktayız. 2017 yılından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı olan Ar-Ge Merkezimizde ana ürün grupları ve özel tasarım kablolar, maliyet optimizasyonu, ürün geliştirme gibi çalışmalar yapmaktayız.

ÇALIŞANLARIMIZIN SÜREKLİ GELİŞİMLERİNİ DESTEKLİYORUZ

  • Sizinki gibi çok büyük ve öncü teknoloji şirketlerinde eğitimin de çok önemi var? Ne gibi eğitim faaliyetleri yürütüyorsunuz?
  • Şirket olarak kişisel gelişimden, mesleki eğitimlere kadar olan birçok konuda gerek in-house gerekse yerinde eğitim alacakları şekilde çalışanlarımızın sürekli gelişimlerini destekliyoruz. 2020 yılında pandemi nedeniYle eğitimlerimizin bir kısmını iptal etmek durumunda kaldık. Bazı eğitimlerimizi ise online platformlardan aldık.

TEKNİK ÜNİVERSİTELERLE PROJE BAZLI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

  • Üniversite-sanayi işbirliği için üniversiteler ile birlikte yürüttüğünüz projeler var mı?
  • Geçtiğimiz yıllarda birçok üniversitede pazarlama üzerine seminerler verdik. Ayrıca her yıl mühendislik fakültesi öğrencileri için; fabrikamız bünyesinde bir tam günü bulan teknik gezi programı yapmaktayız. Burada öğrencilere üretimden Ar-Ge’ye, Ar-Ge’den kalite testlerine nasıl yapıldığını gösteren ve küçük oturumlarla bilgi verilen bir program düzenlemekteyiz. Ayrıca dönem dönem özellikle İstanbul’daki teknik üniversitelerle Ar-Ge merkezimiz proje bazlı çalışmalar yapmaktadır.

SOSYAL SORUMLULUK KULÜBÜMÜZ VAR

  • Hangi sosyal sorumluluk projelerini yürütüyorsunuz?
  • Bünyemizde kendi çalışanlarımızdan oluşan bir kulübümüz bulunmaktadır. Kulübümüz aracılığıyla farklı sosyal sorumluluk projesi yapmaktayız. Bu çalışmalar huzur evlerine ziyaretleri, köy okullarına kütüphanelerin kurulması, kan bağışı farklı konulardan oluşmaktadır. Bununla birlikte, son 3 yıldır düzenli olarak, TEMA, LÖSEV, KAÇUV ve NAHIL gibi kuruluşlara destek sağlamaktayız. Ayrıca 2M Kablo olarak üretim ve tüm proseslerimizde sıfer (0) kağıt kullanımı mottosu ile tüm süreçlerimizi dijitale taşıdık.

‘TÜRKİYE’NİN EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETİ ÖDÜLÜ’NÜ ALDIK

  • İşletmelerinizin aldığı ödüllerden bize söz eder misiniz?
  • 2M Kablo kurulduğu günden bugüne birçok farklı ödüle sahip olmuştur. En son geçtiğimiz yıl aldığımız ‘Türkiye’nin En iyi Yönetilen Şirketi Ödülü’ hakkında bilgi paylaşmak istiyoruz. Deloitte tarafından 20 ülkede uygulanan program dahlinde yapılan bu ödül töreni 2019 yılında Türkiye’de ilk kez yapıldı. Hem ‘Türkiye’nin En İyi Yönetilen Şirketleri’nden biri olmak hem de bu ödülü Türkiye’de alan ilk kablo üreticisi olmak bizim adımıza ayrıca gurur verici oldu.

BU SEKTÖRDE 30. YILIMI DOLDURDUM

  • Mahmut Keleşoğlu’nu tanıyabilir miyiz?

Çalışma hayatıma kablo sektöründe başladım. Bu yıl itibarıyla bu sektörde 30. yılımı doldurmuş bulunmaktayım. 2M Kablo’nun kurucu ortaklarından biri olarak yönetim kurulunda da başkan yardımcısı olarak aktif görev almaktayım. Doğa yürüyüşleri yapmakta ve seyahat etmek hobilerim arasında yer almaktadır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106