Dergimizin bu sayısında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni yatırım ataklarına geniş yer ayırdık. ÇOSB yönetim birimleri hızla tamamlanan modern idari binaya taşınırken, 500 kişilik konferans salonunun temeli atıldı. En önemlisi Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi açıldı ve 2012-2013 eğitim-öğretim yılına başladı. Teknik Lise özellikleri açısından Türkiye genelinde OSB’ler içinde ilk olma niteliklerine sahip. Bu adımın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni üniversiteli OSB olmaya götürecek bir adım olmasını temenni ediyorum. Beykent Üniversitesi ile imzalanan protokolle ÇOSB içinde artık yüksek lisans ve doktora yapılabilecek. OSB’ler tarihinde bu adım da bir ilk olarak kayıtlara geçti.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-2011’ listesinden sonra ‘Türkiye’nin İkinci En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu-2011’ listesini de açıkladı. ÇOSB’den ilk 500 ve ikinci 500’de kaç firma ve hangi şirketler yer aldı? İSO’nun ‘İkinci En Büyük 500-2011’ listesinde ilk 100’de yer alan firmaların sıralı listesi sayfalarımızda.
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, ÇOSB’yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Yerlikaya’nın izlenimleri sayfalarımızda.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı Ali Çöplü, borsanın özelleştirme sürecini arkadaşımız Giray Duda’ya açıkladı. Borsa nasıl özelleştirilecek? Yabancılar rakip borsa kurabilecek mi?
Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’ni ‘Global Sanayici’ye değerlendirdi. Yönetmelikle neler getirildi?
Okan Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy, Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisini değerlendirdi. Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Ferman İşletme-Yönetim biliminin günlük yaşamda ve ekonomik ilişkilerde ne anlama geldiğini yorumladı.
Türkiye’nin en değerli 100 markası hangileri? Brand Finance Türkiye araştırdı? En değerli 100 Türk markasının ekonomik büyüklüğü kaç milyar dolar?
‘Gezi’de Venedik, ‘Doğa’da Doğu Karadeniz’de sıradışı gezici bir festival, ‘OSB’ köşemizde Bandırma OSB’ye yer verdik.
Özgün analiz ve izlenimleriyle yazarlarımız Vahap Munyar, Celal Toprak, Sadi Özdemir, Dr. Ahmet Temiroğlu, Hüdai Kara ve Gökhan Taşdeviren yine sizlerle.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106