Öne Çıkanlar ÇOSB Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Technocast

Bir zorunlu göç hikayesi: Türkiye kayası

Sanayicisine en iyi hizmeti vermenin gayretinde olan ÇOSB Bölge Müdürlüğü, gerçekleştirdiği kültür ve sanat etkinlikleriyle de göz dolduruyor. ÇOSB Bölge Müdürlüğü yeni yılın ilk tiyatro oyununda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen ‘Türkiye Kayası’ adlı oyuna ev sahipliği yaptı.

 

05 Ocak Salı günü ÇOSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen tiyatro oyununa katılım ise oldukça yoğundu. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın’ın yanı sıra çok sayıda sanayici ve fabrika çalışanıyla kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Genç yazar Fehime Seven'in 16 yaşındayken kaleme aldığı Türkiye Kayası adlı tiyatro oyununu Şükrü Türen yönetti. Oyunculuklarını E. Sevtap Çapan, Hakan Yavaş, Hikmet Körmükçü, Kubilay Penbeklioğlu, Nevzat Çankara ve Selim Can Yalçın'ın üstlendiği Türkiye Kayası, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Geçmişlerini, anılarını ve hayallerini yaşadıkları yerde bırakıp yeni ümitlerle yola çıkan ailenin, Türkiye sınırında karşılaştıkları şanssızlıklar komedi ve dram unsurları ile çok güzel bir şekilde sahnelendi. Oyunun sonunda oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı.

 

Tiyatronun sonunda oyunculara çiçek takdim eden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Bizleri bugün yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz. ÇOSB olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerimiz sürekli devam edecektir” dedi.

 

  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106