Öne Çıkanlar ÇOSB Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Technocast Endüstri 4.0

ÇOSB ‘Temiz Üretim Uygulamaları Projesi’ bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleyicisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin yüklenicisi olduğu 'Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları (BESTÜ)' projesi kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Müdürlüğü ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Su tüketiminin çok yüksek olduğu tekstil ve deri sektörleri için daha az kirliliğe neden olan uygulanabilir temiz üretim tekniklerinin belirlenmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları Projesi (BESTÜ)" başlatılmıştı.

Proje kapsamında, tekstil ve deri işleme sektörleri için AB dokümanlarında yer alan deşarj standartları olan MET İES'e (Mevcut MET'ler ile İlişkili Emisyon Seviyeleri) uyum ve bu uyumun getireceği teknik sorumluluklar değerlendirilecek. Projede ayrıca, anket ve envanter çalışmaları, MET kontrol listelerinin hazırlanması, tekstil ve deri işleme sektörlerinde faaliyet gösteren tesislerin ziyaret edilmesi ve tüm tesislerde anket çalışmaları gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Projede, MET uygulama düzeyinin belirlenmesi ve MET bazlı emisyon seviyelerinin (MET-İES) karşılanma durumunun tespit edilmesi, ihtiyaç duyulan MET uygulama maliyetine ilişkin veri toplanması ve yasal gerekliliklere uyum için beklenen sektörel maliyet aralığının belirlenmesi, alternatif proses uygulamalarının tespit edilmesi, konu ile ilgili çalıştay ve eğitimler düzenlenmesi ve Taslak Sektörel Temiz Üretim Uygulama Tebliğleri hazırlanması planlanıyor.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yüklenici üniversite temsilcilerinden oluşan heyet, Tekirdağ'da pilot şirket olarak seçilen tekstil işletmeleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından ÇOSB bünyesindeki firmaların çevre danışmanları ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106