Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Technocast Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Türkonfed Proje bazlı teşvikler

ÇOSB’de Dijitalleşme Olgunluk Araştırmasında ikinci faz toplantısı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) bölgede insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla, Trakya Kalkınma Ajansıyla birlikte sürdürdüğü, ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi’nde ikinci faz uygulaması olan ÇOSB Dijitalleşme Olgunluk Seviyesi Araştırması’na başlandı. Bu çerçevede ilk etapta Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan Endüstri 4.0 Laboratuvarının ardından bir alt uygulama olarak bu araştırmaya başlandı.

Araştırma kapsamında ÇOSB’de bulunan farklı sektörlerden katılımcı firmaların ziyaret edilerek anket sorularına firma yetkilileri tarafından yüz yüze cevaplar alınması haricinde, bazı firmalara bu anket soruları bir link kapsamında paylaşılarak cevap verilmesi istendi.

Bölge firmalarının anket sorularına verecekleri cevaplarla firmaların kendi dijitalleşme seviyeleri tespit edilerek yılsonuna kadar bir rapor ile kendilerine iletilmesi sağlanacak, diğer taraftan 100 firmanın verdikleri cevaplar toplu olarak değerlendirilerek ÇOSB’nin genel anlamda dijitalleşme açısından bulunduğu seviye belirlenecek.

Yıldız Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nden akademisyenlerle birlikte yürütülen araştırmayla ilgili konuşan ÇOSB yetkilileri şunları söyledi: “Yürütmekte olduğumuz bu Dijitalleşme Olgunluk Araştırması, ülkemizde sahada ve bu büyüklükte ilk yapılan çalışmalardan olup; aynı zamanda elde edilecek veriler açısından çok kıymetli bir araştırmadır. Araştırmanın tamamlanması ile yılsonuna kadar bölgemiz firmalarına kendi dijital olgunluk seviyesini gösterir raporlar gönderilerek, raporlar kapsamında firmalarımızın kendileri açısından bir dijitalleşme yol haritası oluşturması da hedeflenmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106