Öne Çıkanlar ÇOSB Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Technocast Endüstri 4.0

Doğan Cüceloğlu ‘Aile İçi İletişimi’ anlattı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu, Psikolog-Yazar Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog-Yazar Polat Doğru’nun konuşmacı olarak katıldığı, “Aile ve Ebeveynlerin Çocukları İle İletişimi” konulu seminere ev sahipliği yaptı.

ÇOSB katılımcılarından, Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş. tarafından düzenlenen seminere ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Fatih Elay, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda firma çalışanı ile vatandaş katıldı.

Büyük ilgi gören seminer iki uzmanın dönüşümlü olarak sunumlarıyla gerçekleşti. Seminerde, Psikolog-Yazar Doğan Cüceloğlu ve Sosyolog-Yazar Polat Doğru, hayatın içinden verdikleri örneklerle konferansa katılanları hem güldürdü hem de iç yaşamlarına yolculuk yapmalarını sağladı. Konuşmasında sık sık sağlıklı iletişimin ipuçlarını veren Cüceloğlu ve Doğru, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışları, aile ilişkileri ve hayatta verdikleri tepkileri renkli örneklerle anlattı.

Sosyal ortamlarda çoğunlukla insanların yüzünün asık olduğuna dikkat çeken Cüceloğlu, “Yüzü asık insanlar birini gülerken gördüğünde tuhaf tuhaf bakıyor. İnsanlar kaygılı, güvensiz ve iliklerine kadar öfkeli. Sosyal alanda bir varoluşunuz var. İnsanlar bu sosyal alan içerisinde kendisine bir meslek seçip özünde var olmaya çalışıyor. Bu asık suratlı, bıkkın, küskün, öfkeli insanların çoğu on dördünde ölmüş gömülmeyi bekliyorlar. Yaşadığını sanıyorlar ama öldüğünün farkında değiller. Böyle bir ortamda çocuk doğduğu zaman 5 yaşına kadar maalesef programlanıyor. Aynen sizin gibi hareket ediyor. Nesiller boyu bu böyle devam ediyor” diye konuştu.

Seminerin sonunda her iki konuşmacı da ayakta alkışlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106