Öne Çıkanlar Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Technocast Kişisel verilerin korunması kanunu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

İDDMİB İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni'ne ÇOSB damgası

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), 2020 yılında gerçekleştirdiği 8.4 milyar dolarlık ihracata katkı sağlayan başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ gerçekleştirilen törende ödüllerini aldı. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki sektörün bu yıl 10 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağını söylerken, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay demir ve demir dışı sektörünün ihracatın yüz akı olduğunu söyledi. TİM Başkanı İsmail Gülle ise Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün ihracattaki birim değerindeki artışa vurgu yaptı.

TİM BAŞKANI GÜLLE: “İHRACATTA HEM DEĞER HEM DE BİRİM ARTTI”

Ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Yılın ilk 8 ayında, Demir ve Demir Dışı Metaller sektörümüzle, ihracatımızı yüzde 49 artırarak 7.7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Sektörümüzden bir diğer iyi haber ise, birim ihracat değerinden geldi. Bu yılın ilk 8 ayında sektörümüz, ihracat birim değerini yüzde 18 artırarak 3.9 dolara yükseltti. İhracatımız artarken, birim ihracat değerimizin de yükselmesi, Meclisimizin öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. 2021 yılında sektörümüz 210 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirme başarısını gösterdi. Yıl sonunda, sektörümüzün 10 milyar dolarlık ihracat hedefini aşacağına inancımız tam. İDDMİB çatısı altında yer alan her bir ihracatçımız, Türkiye’nin ticaret diplomasisinin saha neferleri olarak, bugünün yıldızı olmayı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

TOPLAM 75 ÖDÜL

‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde 25 kategoride toplam 75 ödül verildi. Ödül töreninde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) göğsünü kabartan tablo ortaya çıktı. ÇOSB’de faaliyet gösteren çok sayıda firma ödüle layık görüldü. ÇOSB’den ödül alan firmalar şu isimlerden oluştu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106