Öne Çıkanlar Ece Kamar ömer nart Global Sanayici GİRAY DUDA Uğurteks

Kriz planına sahip ÇOSB tüm birimleriyle Kovid-19’a karşı başarılı bir sınav verdi

Dünya Gazetesi’nin StratejiCo işbirliği ile Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Koronavirüs Gündem Araştırması büyük ilgi gördü. Türkiye genelinde yapılan araştırmada işletmelerin yüzde 45’inin kriz yönetimi planına sahip olduğu, yüzde 45’in de ise kriz planının olmadığı belirtildi.

Dünya Gazetesi’nin yaptığı araştırmanın ardından bir açıklama yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Dünyada ve Türkiye’de koronavirüs’ün konuşulmaya başladığı günden bu güne ÇOSB kriz yönetimini oluşturup uygulamaya başladı” dedi.

ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nün tüm birimleriyle uzun yıllardır dijitalleşme odaklı olarak çalışmalar yaptığını kaydeden Sözdinler şunları söyledi: “ÇOSB, bölgesindeki firmalara sanayide dijitalleşme odaklı olarak daha hassas bilgiyi ve hizmeti sürdürülebilir bir yaklaşımla sunmaktadır. Bu çerçevede bölge firmalarının kullandıkları enerjiye dönük (elektrik, su, doğalgaz ve atık su) verilerini dijital ortamda toplamakta ve işlenebilir veriye dönüştürmekte, Endüstri 4.0 olarak isimlendirilen dönüşüme bütün birimleriyle hazırlanmaktadır. ÇOSB olarak Elektronik Bilgi Yönetimi (EBYS) sistemi kapsamında evrak ve iş süreçlerinin elektronik ortamda takibine başlanmış olup, bu alanda kağıt ve işgücünde büyük oranda tasarruf sağlanmıştır. Tüm bu çalışmalar bizlere şu günlerde büyük katkı sağlamaktadır. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bu konular tüm işlerimizi uzaktan takip etme ve yapma imkanı vermektedir.”

Organize Sanayi Bölgeleri arasında Amiral Gemisi olarak gösterilen ÇOSB, çalışanları arasında hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan çalışanlar ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı alt yapıyla evde çalışmalarını yapabilecek. Bölge Müdürlüğü’nün verdiği hizmetlerin hiçbirinde aksama yaşanmayacaktır.

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ayrıca periyodik olarak koronavirüse karşı aldıkları tedbirleri ise şöyle açıkladı: “Koronavirüs ülkemizde henüz tespit edilmemişken, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ve Çerkezköy İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle katılımcılarımıza, çalışanlarımıza ve öğrencilerimize eğitim verdik. İşyeri olarak Bölge Müdürlüğümüz içerisindeki tüm alanları, belirlenen periyodlarda Sisleme Yöntemi ile dezenfekte ediyoruz. Ortak kullanım alanlarını (Kapı kolları, asansör vb.) sık sık dezenfekte ediyoruz. Tüm çalışanlara yönelik Afiş/Broşürlerle duyurumlar yaptık/yapıyoruz. Tüm lavabolara ellerin nasıl en iyi yıkanacağı ile ilgili afişler astık. Personel giriş takip cihazlarındaki parmak izi okuma cihazlarının kullanımını engelledik. Tüm lavabolara, ofis ve iş alanlarına el dezenfektanları ve kolonya temin edildi. Yemekhanelerde dilim ekmek uygulamasından vazgeçildi, sadece poşetli ekmek kullanılmaya başlandı. Çatal-bıçak poşet içinde verilmeye başlandı. Hamur işi tatlılar yerine vitamin değeri yüksek meyve verilmeye başlandı. Sahada çalışanlarımızın özel kıyafet ve maske kullanmasını sağlıyoruz. Çalışanlarımızın vücut ısısını ölçüyoruz, 37.5 oC üzerinde olanları iş yeri hekimine/sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz. Ofislerde fiziksel teması azaltmak için kapıları açık tutuyoruz. Çalışanlarımızın görevli olarak yurtdışına gönderilmesini geçici olarak iptal ettik.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106