Öne Çıkanlar ÇOSB Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Technocast Endüstri 4.0

OSBDER’den ithalata çözüm önerisi: Üretim Haritası

OSBDER Yönetim Kurulu Çerkezköy OSB’de bir araya geldi. OSB’lerin eğitimden üretime kadar her alanda kalkınmanın en etkili araçları olarak nitelendirildiği ve üretim haritası fikrinin gündeme alındığı toplantıda, ‘Komşum Ne İş Yapıyor?’ projesiyle işletmelerin yeteneklerinin mercek altına alınacağı bilgisi verildi.

 

OSB’lerin ortak sorunlarına çözüm bulmak amacıyla oluşturan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER), son Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Çerkezköy OSB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Toplantıya, OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım, OSBDER Yönetim Kurulu Üyeleri Hilmi Uğurtaş, Eyüp Sözdinler, Hüseyin Kutsi Tuncay ve Selim Yirmibeşoğlu katıldı. Toplantıda OSBDER Başkanı Vahit Yıldırım, derneğin çalışmaları hakkında yönetimi bilgilendirdi ve OSB’lerin ortak sorunlarına çözüm oluşturmada üyeleri ile birlikte etkin bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Planlı sanayileşme hedeflerine ulaşmada OSB’lerin etkili araçlar olduklarını dile getiren Yıldırım; “OSB’ler planlı sanayileşme açısından oldukça önemli bir rol üstlenmiştir.  OSB’ler, ülkemizin üretim merkezleridir. Onun için de OSB’lerin daha güçlü olması için çalışıyoruz” diye konuştu. OSB’lerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin kamuoyunda sık sık dile getirilmesinin öneminin konuşulduğu toplantıda, üretim haritası oluşturma fikrini merkeze alan ‘Komşum Ne İş Yapıyor?’ projesi de gündeme geldi.                   

İŞLETMELERİN YETENEKLERİ İNCELENECEK

Mal veya hizmetin Türkiye'de üretilebilirken dışarıdan alınmasını hoş karşılamadıklarını dile getiren OSBDER Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay; "Durumu hoş karşılamıyoruz ama yanı başımızdakilerin ne ürettiğini de bilmiyoruz. Bir üretim haritası çıkarmak zorundayız" dedi. Sorunun aşılması için 'Komşum Ne İş Yapıyor’ Projesi'ni gündeme getirdiklerine dikkat çeken Tuncay; “Bizim kısmi olarak ithalatı, dışa bağımlılığı azaltmak için önce kendimiz yeteneklerimizi bilmemiz lazım. Yani kendi üreticilerimizin yeteneklerini bilmemiz lazım. ‘Komşum Ne İş Yapıyor Projesi’ o anlamda önemli. Türkiye'deki firmaların yeteneklerini bilmeliyiz ki bunu hem yurtdışı firmalara pazarlayabilelim; hem kendi ihtiyaçlarımızı kendi içimizde karşılamaya başlayalım. 'Komşum Ne İş Yapıyor Projesi'nin kısaca önemi bu. Kendi kaynağımıza dayalı, kendi üreticimize dayalı bir üretime girmemiz ve bu üretimi geliştirmemiz" şeklinde konuştu. 

TAM DONANIMLI ELEMANLAR YETİŞTİRİYOR
UZ

Toplantıdan sonra Çerkezköy OSB konferans salonu ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gezildi. OSBDER heyetine okula ilişkin bilgi veren Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler, “Çerkezköy OSB tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında açılan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy OSB sanayicisinin ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kuruldu. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Endüstriyel Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Tekstil Teknolojileri, Kimya Teknolojileri ve Makine Teknolojileri olmak üzere 5 alana sahip” dedi. Kolej seviyesinde dört yıl eğitim veren okulun bin 200 kapasiteli olduğunu ifade eden Sözdinler şunları söyledi: “Meslek lisemiz 40 derslik, 5 alana ait atölyelere ve laboratuvarlara sahip. Ayrıca Biyoloji, Fizik ve Kimya Laboratuvarı, 300 kişi kapasiteli konferans salonu, kütüphane, okuma salonu, çok amaçlı kapalı spor salonu, açık futbol ve basket sahaları, öğrenci meclisi, kafeterya, yemekhane,  veli görüşme salonu, mescit gibi olanaklara sahip. Verilecek eğitimler sadece sınıflarda değil, sanayi kuruluşlarımızla birlikte yapılarak teorik ve pratik eğitim bir arada yürütülmektedir. Özel Çerkezköy OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, özel bir okul olmasına karşın öğrencilerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. 240 sanayi kuruluşuna sahip bölgemizde, nitelikli ve donanımlı yetişen hiçbir eleman açıkta kalmaz. Diploma alan öğrencilerimiz mezun olduklarında dünyanın neresinde olursa olsun iş bulma sıkıntısı yaşamayacaklardır. Çünkü kalifiye ve nitelikli tam donanımlı mezun olacaklardır.  Öğrencilerimiz dil öğrenerek ve seçtikleri alanlarda yetkin birer birey olarak mezun olup iş dünyasına katılacak, ayrıca üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerimiz yüksek öğrenimine devam  edebilecekler.”

Sözdinler,  OSBDER Yönetim Kurulu Üyelerini bölgede misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirtti. OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım da, ev sahipliği için Başkan Sözdinler’e teşekkür etti. 

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106