Öne Çıkanlar Çerkezköy OSB ÇOSB Habertürk Bakış programı ÇOSB AB İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU

Özdoğan: Enerji güç artışı talepleri altyapı yatırımlarımızı sürekli yenilemeye zorluyor

Türkiye’nin en önemli Organize Sanayi Bölgelerinde biri olan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) 40 yılı aşkın tecrübesinin yanı sıra aktif ve sürekli büyüyen bir OSB olma özelliğini taşıyor. Katılımcı firmalarından gelen talepler doğrultusunda altyapı yatırımlarını sürekli devam ettiriyor.

Özellikle son aylarda yine bölge sanayicilerinden gelen talepler doğrultusunda elektrik altyapısını güçlendirecek çalışmaların ardından yol genişletme ve yenilenme çalışmalarını sürdüren ÇOSB, sanayicilerinin en iyi şekilde üretim yapması için çaba gösteriyor.

SANAYİCİNİN ELEKTRİK İHTİYACI SÜREKLİ ARTIYOR

Yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar hakkında bir açıklama yapan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan şunları söyledi: “Bölge sınırlarımız içerisinde, son aylarda yapılan çalışmalardan dolayı oluşan trafik yoğunluğunun farkındayız. Sözlerimin başında hemen şunu belirtmek isterim ki, yaptığımız çalışmalar salt yol bakımı ve asfalt yenileme çalışmaları değildir. Bildiğiniz üzere Bölgemiz tarafından, Elektrik Dağıtım Sistemimizdeki revizyon çalışmalarımıza 2007 yılında başlanmış, 2010 ve 2019 yıllarında da revizyon çalışmaları devam ettirilmiştir. Yapılan bu çalışmalar sanayicilerimizin artan ihtiyaçları doğrultusunda yapılmaktadır.

TALEP SANAYİCİLERDEN GELİYOR

Fakat yıllar içinde sanayici sayımızın artması, özellikle de mevcut üretimdeki sanayicilerimizin artan üretim kapasitelerine bağlı olarak artan enerji tüketim oranları bizleri sürekli yeni yatırımlar yapmaya yöneltmektedir. Karşıdan bakıldığında bölge içerisinde sürekli bir yol ve elektrik kanalı çalışması varmış gibi gözükse de, işin temelinde sanayicilerimizin sürekli artan güç artışı talepleri yatmaktadır. Bu konunun özellikle bilinmesini isterim.”

VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIĞIN FARKINDAYIZ

Çalışmalar esnasında katılımcılarımızın duyduğu rahatsızlığın da farkında olduklarının altını çizen Özdoğan, “Daha iyi altyapı hizmetleri sunabilmek amacıyla yapılmakta olan bu çalışmalar nedeniyle verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgün olduğumuzu sanayicilerimizin bilmesini isteriz. Fakat yukarıda açıklamaya çalıştığımız hususlardan dolayı katılımcılarımızdan ve çalışanlarından anlayış beklemekteyiz. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Bölgemiz sanayisinin daha ileriye taşınması için gerekli olan elektrik enerjisinin kaliteli ve sürekli olarak katılımcılarımızla buluşması sağlanacaktır. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Elektrik Dağıtım Sisteminin geleceği koruma altına alınmış, sürdürülebilirlik için büyük bir adım atılmış olacaktır. Mevcutta, Bölgemiz elektrik dağıtım sisteminin elektrik ihtiyacı TEİAŞ tarafından 154 kV Çerkezköy Trafo Merkezi’nde bulunan 1 adet 80/100 MVA, yine TEİAŞ tarafından işletilen 154 kV Çerkezköy OSB Trafo Merkezi’nde bulunan 4 adet 80/100 MVA trafo ile Bölgemiz tarafından işletilen 154 kV Çerkezköy Enerji Trafo Merkezi’nde bulunan 2 adet 80/100 MVA trafodan toplam 19 adet orta gerilim fideri ile karşılanmaktadır. 19 olan orta gerelim fider sayısı çalışmalar sonrasında 24’e çıkartılacak ve mevcut fider kapasiteleri arttırılmış olacaktır” şeklinde konuştu.

2021 yılı yatırımları kapsamında çalışmaların aralıksız olarak devam ettirilerek bir an önce tamamlanacağını kaydeden ÇOSB Bölge Müdürü Özdoğan, devam eden çalışmalarla ilgili de şunları söyledi: “Kapasitesi sürekli artan bir OSB olarak katılımcılarımızdan gelen ihtiyacın da sürekli artması sebebiyle 2 adet Dağıtım Merkezinin inşaatını devam ettirmekteyiz. Dağıtım Merkezlerinin inşaatının bitirilmesiyle birlikte yıl içeresinde, elektrik ve otomasyon alt yapılarının tamamlanarak Dağıtım Merkezlerinin devreye alınması planlanmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında 6 kilometre beton borulu elektrik alt yapısı imalatlarında sona gelinmiştir. 108 kilometre orta gerilim kablosu çekim çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca bu yıl yapılan sokak aydınlatma alt yapısı yapım işi tamamlanmış olup, yapılan çalışmalar sonrasında Bölgemiz sınırları içerisinde bulunan sokak ve caddelerin yüzde 90’lık kısmının sokak aydınlatması tamamlanmış durumdadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106