Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi ÇOSB Türkonfed Technocast Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Bir Fikrim Var Projesi’nde Tekirdağ 4’üncüsü oldu…

“Bir Fikrim Var Projesi” yarışmasında Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekirdağ il 4’üncüsü oldu. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen yarışmada toplam 322 proje değerlendirmeye alındı. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışmaya 9 projeyle katıldı. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 7 projesi ilk 50’ye kalırken, öğrencilerin tamamen okulun imkanlarıyla yaptığı biyonik kol projesi ilk 8’e girerek Tekirdağ 4’üncüsü oldu.

Yarışmanın final programı ve ödül töreni Çorlu Halk Eğitimi Merkezi 15 Temmuz Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dereceye giren okullara hediyeleri protokol tarafından verildi. 50 proje sergilenmeye değer bulundu. Öğrencilerin danışman öğretmenleri nezaretinde emek vererek hazırladıkları projeler büyük takdir topladı. Öğrenciler projelerinin sunumlarını yaptı ve jüri üyeleri projeleri değerlendirdi. Bu değerlendirmeler sonucu sıralama şöyle oluştu;

  1. Süleymanpaşa Kadriye Nazif Gölge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
  2. Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
  3. Malkara Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
  4. Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
  5. Çerkezköy Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
  6. Süleymanpaşa Gündoğdu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
  7. - Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
  8. Özel Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Biyonik kol hem engellilere hem de iş güvenliğine hizmet edecek

Tekirdağ genelinde liseler arasından düzenlenen ‘Bir Fikrim Var Projesi’nde Tekirdağ 4’üncüsü olan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, dereceye giren biyonik kol çalışmalarını ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan’ı makamında ziyaret ederek uygulamalı olarak gösterdi.

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Sınıfı 10. Sınıf öğrencileri Yunus Emre Hendek ve Mertcan Dişçioğlu, danışman öğretmenleri Murat Kenar’ın gözetiminde hazırladıkları sunumda ayrıca Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal ve Okul Müdür Yardımcısı Sinem Çetinkaya da hazır bulundu.

Proje ile ilgili sunum yapan öğrenciler projenin çıkış amacını çalışma ortamlarının daha güvenli hale gelmesi ve engelli vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması olarak açıkladılar.

Tamamen okulun olanaklarıyla yaptıkları biyonik kolun sunumda öğrenciler şu görüşlere yer verdiler: “Projenin amacı, sensörlü biyonik kol ile insanların belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları baz alındığında iş güvenliği açısından olumsuz durumları ve engelli vatandaşlar için iş engelini ortadan kaldırmaktır. Projenin hedefleri, insanların çalışma ortamlarından kaynaklı, iş güvenliği açısından tehdit oluşturacak veya engelli vatandaşların uzuvlarını kullanamamalarından kaynaklanan problemleri aşmaktır.”

ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ

Öğrencilerin projesi ayrıca Van’da DAKA’nın (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) düzenlediği mesleki eğitim, kariyer, istihdam ve inovasyon fuarına Tekirdağ’ın en iyi örnek projesi olarak seçildi. Proje DAKA tarafından fuara davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106