Öne Çıkanlar Ece Kamar ömer nart Global Sanayici GİRAY DUDA Uğurteks

Özteks Fabrics yıkanabilir maske üretti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) faaliyet gösteren, Özteks Fabricks Kumaşçılık San. ve Tic. A.Ş. yıkanabilir maske üretti. Koronavirüs pandemisiyle sağlık ürünleri ve koruyucu materyal ihtiyacı artan Türkiye’nin dört bir yanından tekstil firması, bu zorlu dönemde vatandaşların talebine yetişebilmek için gayret gösteriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Özteks Fabrics Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özen, üretime geçtikleri maskenin en büyük özelliğinin yıkanabilmesi ve anti bakteriyel özelliğe sahip olması olduğunu belirterek, “Antibakteriyel kumaş üreterek maske imalatına da başladık. 50 yıkamaya dayanıklı maske üretmeyi başardık. Bir giyim malzemesi gibi düşünün, defalarca yıkanarak kullanılması mümkün” diye konuştu.

Özen, yıkanabilir maske fikrinin çıkış sürecini şöyle anlattı: Biz, konfeksiyon imalatı yapan 10 yıllık bir tekstil firmasıyız. Koronavirüs sıkıntısı başgösterince bizler önce kumaş imal ettik. Sıkıntıyı en aza indirgeyecek ürünü üretmek için Ar-Ge sürecine girdik. Yaptığımız Ar-Ge’yle kumaşı antibakteriyel hale getirdik. Bu kumaştan da en gerekli ihtiyacımız olan maskeyi ürettik. Üretime devam ediyoruz. İmalatına yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

Firma sahibi Ömer Özen ürünün özellikleriyle ilgili de şu görüşlere yer verdi: “Ürettiğimiz maske yüzümüzü kapatan bir parça olduğu için 30 derecede veya elde nazikçe yıkanabilir. Makinede yıkanırsa da gerekli hijyen sağlanacaktır. Biz ürünümüzü laboratuvar ortamında normal yıkama koşullarında test ettik. 20’nci yıkama neticesinde hala yüzde 88.8 antibakteriyel özelliğini koruyor. Testleri hızla gerçekleştirdik. Tüm müşterilerimize de bu sonuçları sunuyoruz. Yıkanabilir maske ile hem israftan kaçınılıyor, hem de antibakteriyel özelliği ile diğer maskelerden farklı olarak ekstra korunma imkanı sağlıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106