Öne Çıkanlar ÇOSB Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Technocast

Ulkar Kimya Ar-Ge Merkezi ÇOSB’deki 23’üncü ar-ge merkezi oldu

Ekonomik büyüme, gelişme ve kalkınma performansını etkileyen en önemli faktör Ar-Ge ve yeniliktir. Örnek ve öncü bir OSB olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) yeni ar-ge ve tasarım merkezlerinin kurulması yönünden de öncülüğünü koruyor. Tekirdağ’da bulunan 48 ar-ge merkezinin 23’ü, 9 tasarım merkezinin de 2’si ÇOSB’de bulunuyor. Bu rakamlar ÇOSB açısından çok anlamlı bir veri olarak değerlendiriliyor.

ÇOSB’de en son kurulması kabul edilen ar-ge merkezi ise Ulkar Kimya San. Tic. A.Ş. Ar-Ge Merkezi oldu. Ulkar Kimya ile ar-ge merkezi sayısı 23’e çıkarken bu sayının ileride daha da artacağı belirtildi.

CARİ AÇIĞA ETKİ YAPACAĞIZ

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ulkar Kimya Genel Müdürü B. Berkant Köseoğlu şunları söyledi: “Ulkar Kimya Ar-Ge Merkezi başvurumuz 26 Aralık 2018 günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapılan sunum sonunda kabul edilmiştir. Sunum sırasında yerel olarak ilaç aktif madde üretiminin önemi hakkında vurgu yapılmış ve cari açığa sağlayacağımız etki hakkında bilgiler verilmiştir. Ar-Ge Merkezimizin geliştirilen ve geliştirilecek nadir ve onkolojik ilaç aktif maddeleri ile Nobel İlaç’ın Türkiye ve dünya pazarlarının güçlü bir oyuncusu olması hedefine destek vermek üzere kurulduğu özellikle belirtilmiştir.”

İLAÇ AKTİF MADDELERİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Ar-Ge Merkezlerinin proje bazlı gruplar halinde çalışacağını kaydeden Köseoğlu, “Kısa ve orta vadeli süreçte tedarik açısından güçlük çekilen ve hiç bulunmayan ilaç aktif maddelerine öncelik verilerek geliştirmeler yapılacaktır. Ayrıca geliştirilen projelerin, daha verimli, daha çevreci ve daha ekonomik prosesler haline getirilmesine odaklanılacaktır. Ar-Ge sürecimiz sadece geliştirme değil ilaç aktif maddesinin, laboratuvar sentez çalışmalarından üretim kısmında valide edilmesine, method geliştirilmesinden ürün dosyasının oluşturulmasına kadar var olan tüm kademeleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca yabancı firmalarla da teknoloji tranferi kapsamındaki işbirliklerimiz ve TÜBİTAK ile TEYDEB kapsamında projelerimizde devam edecektir. Ulkar Kimya’da oluşturduğumuz Ar-Ge’den üretime geçiş sinerjisinin, Ar-Ge merkezi olduktan sonra katlanarak artacağına inanıyoruz. Amacımız kaliteye verdiğimiz önemi geliştirme aşamasında da ön plana alarak tek seferde doğru üretim için sahip olduğumuz deneyim, eğitim, iletişim ve koordinasyonu üst seviyeye tutmaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106