Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Türkonfed Technocast Kişisel verilerin korunması kanunu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Bu yıl 4 farklı model ve 10 çeşit TCL cep telefonu üreteceğiz

ARİF ESEN

Arçelik Elektronik İşletmesi Ürün Direktörü Veli Ağ, TCL- Arçelik işbirliğini Global Sanayici’ye anlattı. Ağ, “İşletmemizde üretilen TCL marka yerli üretim cep telefonu ürünleri bu ay itibariyle pazarda tüketicilere sunulacak. Bu yıl için 4 farklı model ve alternatif renk seçenekleri ile 10’dan fazla çeşidin üretimi planlanmış bulunmaktadır. TCL ile akıllı telefon üretimi dışında televizyon üretimi ve teknolojileri konusunda da işbirliklerimiz var” dedi.

  • Sayın Ağ sizinle Mart 2019 sayımızda yaptığımız röportajda Arçelik Çerkezköy Elektronik İşletmeniz yeni devreye girmişti. Bu akıllı fabrikanızın başta TV olmak üzere yeni üretim kalemlerini anlatır mısınız?
  • İşletmemizin devreye girmesinden sonra hem üretim yeteneklerimizi, hem verimliliğimizi hem de ürün çeşitliliğimizi artırmak için yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Kırka yakın ülkeye ihracat yaptığımız Televizyon ürünlerimize ek olarak, kurumsal Ekran çözümleri dediğimiz bilgilendirme ekranları Videowall ve PID ürünlerini, Eğitim çözümlerimiz olan Akıllı Elektronik Tahta ürünlerini, Entegre POS Yazarkasa ve sağlık sektörü ürünlerini tasarlıyor ve üretiyoruz. Bildiğiniz gibi son olarak da cep telefonu üretimine başlamış bulunuyoruz.

CEP TELEFONUNU 4 FARKLI MODELDE ÜRETECEĞİZ

  • Arçelik, Çin’in ve dünyanın en büyük televizyon ve cep telefonu üreticisi TCL ile işbirliğine giderek cep telefonu üretimine başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla seri üretim bantından ilk cep telefonları indi. Çerkezköy’de üretilen TCL cep telefonları Türkiye pazarında ne zaman, kaç modelle yer alacak?
  • İşletmemizde üretilen TCL marka yerli üretim Cep telefonu ürünleri Temmuz ayı (bu ay) itibariyle pazarda tüketicilere sunulacak. Bu yıl için 4 farklı model ve alternatif renk seçenekleri ile 10’dan fazla çeşidin üretimi planlanmış bulunmaktadır.

YILLIK 2 MİLYON ADETTEN FAZLA TV VE KURUMSAL EKRAN ÜRETİYORUZ

  • İşletmenizde yıllık ne kadar TV, yazar kasa üretiliyor. Yıllık akıllı cep telefonu üretim hedefiniz ne kadar? Üretim kalemlerinizde ihracat hedefiniz nedir?

  • Fabrikamızda dijital teknolojiler ve yeni nesil üretim sistemleriyle dünya standartlarının üzerinde yılda 2 milyon adetten fazla televizyon ve kurumsal ekranlar üretilmektedir. Televizyon üretimimizin yarısından fazlası ihracat pazarlarımıza yapılmaktadır. Entegre POS yazarkasa üretimimiz yıllık 100 bin adet mertebesindedir. Cep Telefonu üretim hedefimiz ise yıllık 450 bin adettir.

1700 AR-GE ÇALIŞANIMIZ VAR

  • TCL ile akıllı cep telefonu üretimi sonrası başka işbirlikleriniz olacak mı? AR-Ge faaliyetlerinizi anlatır mısınız?

  • TCL ile akıllı telefon üretimi dışında televizyon üretimi ve teknolojileri konusunda da işbirliklerimiz var. Bildiğiniz gibi Arçelik olarak Ar-Ge faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız hem yurt dışında hem yurt içinde dünya standartlarında son hızla devam etmektedir. Yurt dışındaki Ar-Ge merkezlerimizin yanı sıra yurt içinde bakanlık onaylı 15 Ar-Ge ve Tasarım merkezimizde 1700’ü aşkın Ar-Ge çalışanımızla yeni teknolojiler, yeni ürünler ve yepyeni özellikler geliştiriyoruz. Bu Ar-Ge merkezlerinde dünyanın ilk ve enlerini geliştirip kullanıcılarımızın hizmetine sunuyoruz. Tüm bu çalışmaların meyvelerini de Türkiye patent şampiyonu ve dünya patent listesinde ilk 100 arasında yer almayı başaran tek Türk firması olarak almış bulunuyoruz. Elektronik işletmemiz özelinde ise yine 200’ü aşkın Ar-Ge çalışanımızla Televizyon, Kurumsal Ekranlar, Sağlık cihazları, Eğitim ürünleri için teknolojiler ve özellikler geliştiriyoruz.

5060 SOLUNUM CİHAZI ÜRETTİK

  • Covid-19 salgınına karşı hızla yerli solunum cihazı üretip hastaların imdadına yetiştiniz. Şimdiye kadar ne kadar solunum cihazı üretiniz, hangi ülkelere, ne kadar ihracat yaptınız?

  • Yoğun bakım solunum cihazı için planladığımız ve sözverdiğimiz gibi toplam 5060 adet üretim yaptık ve teslim ettik. Bu solunum cihazlarının yaklaşık 2000 adedi yurtiçi kamu hastanelerine kurulurken, 2500 adedi yurtdışına ihraç edildi. Yine yaklaşık 600 kadar ürün de Cumuhurbaşkanımız ve bazı özel firmalarca farklı ülkelere hibe edildi. Biz de Arçelik olarak 60 kadar ürünü özellikle iştiraklerimizin olduğu çeşitli ülkelere hibe ettik. Ürünlerimiz başta Türkiye olmak üzere, Brezilya, Özbekistan, Afganistan, Romanya, Hindistan, Çad, Sudan, Zambia, Bangladeş, Endonezya, Ukrayna, Kırgizistan, Kazakistan, Suriye, Irak , Nijer, Nijerya, Pakistan,Libya gibi 20’den fazla ülkede kullanılmaya başlandı.

YÜKSEK AKIŞ OKSİJEN TERAPİ SOLUNUM CİHAZINI ÜRETMEYE BAŞLADIK

Yoğun bakım solunum cihazından sonra, yine Covid-19 tedavisinde kullanılan yüksek akış oksijen terapi solunum cihazını üretmeye başladık. Hastaya dakikada 100lt akış ile yüzde 100 okisjen verebilen bu cihaz Türkiye’de hastanelerde yeni kullanıma başlandı. Biz de üretimine ve hastanelere sevk etmeye devam ediyoruz. Yine bu ürünümüzün de ihracatını sağlamak amacıyla yurtdışında çeşitli ülkelerle görüşmeler yapıyoruz. Bunun da meyvesini kısa sürede alarak bu ürünümüzü de kısa süre içinde ihraç edeceğimizi bekliyoruz.

  • Arçelik Çerkezköy Elektronik İşletmeniz kaç kişiye istihdam sağlıyor?

  • İşletmemizde toplam olarak 2000 kişinin üzerinde kişiye istihdam sağlıyoruz. Bölgede ise yardımcı sanayilerimizle birlikte toplam 5000 kişiye istihdam sağlamış oluyoruz.

KULLANDIĞIMIZ SUYUN YÜZDE 25’İ YAĞMUR SUYU

  • Akıllı fabrikanızın yeşil ve çevreci özelikleri nelerdir?
  • İşletmememizin yeşil ve çevreci özelliklerimizden bahsedecek olursam; öncelikle fabrikamız ve binamız doğal aydınlatmadan en yüksek oranda yararlanacak şekilde tasarlandı. Fabrika üretim alanları yüksek verimli aydınlatmalarla gün ışığına göre akıllı şekilde kontrol ediliyor. Yani fabrikamız sadece üretim sistemlerinde değil, enerji kullanımı ve tüketimi ve çevre konularında da akıllı bir fabrika. İşletmemiz daha ilk günden çok yüksek verimli elektrik motorları (IE4), çok yüksek verimli (yüzde 97) ısıtma sistemleri ve yüksek verimli soğutucular(A+) kullanacak şekilde planlanmış ve kurulmuştur. Kullanılan elektriğin yüzde 100’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edilmektedir. Kullanılan suyun yüzde 25’i yağmur suyundan temin edilmektedir. Atık geri dönüşüm oranımız ise yüzde 99’dur.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106