Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Türkonfed Technocast Kişisel verilerin korunması kanunu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

OSBDER: Sanayicilerin yönetimindeki OSB’ler en başarılı ve örnek OSB’lerdir

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) 12 ve 13'üncü Olağan Genel Kurulu İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) konferans salonunda gerçekleşti. Divan Başkanlığını Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk'un yaptığı genel kurulda konuşan OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinde yapılması planlanan değişiklikle ilgili değerlendirmede bulundu.

Yapılması düşünülen değişiklikle birlikte OSB yönetimlerinin yeniden il mülki idare amiri başkanlığında oluşturulacak müteşebbis heyetlerle yönetileceğini belirten Uğurtaş, "Buna göre, 4562 Sayılı OSB Kanunu'na eklenecek olan geçici 18'inci maddenin yürürlüğe girmesiyle genel kurul aşamasına geçmiş olan OSB'lerde en geç 3 ay içinde genel kurul yapılarak müteşebbis heyet oluşturulacak. OSB Katılımcıları, kendi aralarından yapı kullanma izni almış olan en az 8 asıl, 8 yedek, en fazla 14 asıl, 14 yedek üye seçecek. Bu üyelerin de mülki amir hariç görev süreleri 2 dönem ile sınırlandırılacak" diye konuştu. Uğurtaş, değişikliğe gidilmeden önce siyasi partilere durumu anlatacaklarını ve sorunların çözümü için çalışacaklarını ifade etti. Genel kurulda Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Salih Esen ve Anadolu OSB Başkanı ve OSBDER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kutsi Tuncay da bir konuşma yaptı.

OSBDER Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Tekirdağ Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, İstanbul Dudullu OSB Başkanı Murat Önay, Kocaeli- Gebze OSB Başkanı Vahit Yıldırım, İstanbul Birlik OSB Başkanı Şenol Telli, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve Bursa Hasanağa OSB Başkanı Ömer Faruk Korun’dan oluştu. Denetim Kurulu üyeliklerine Ankara Polatlı OSB-Erol Ünal, Gebze Plastikçiler OSB-Dursun Çetin, Bilecik 1. OSB-Cavit İlker İnan seçildi.

GENEL KURUL SONRASI ŞU AÇIKLAMA YAPILDI

OSBDER Genel Kurul sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi: “Derneğimizin 12. ve 13. Olağan Genel Kurulu 15 Ekim 2021 günü toplanmış, gündemindeki konuları görüşerek değerlendirmeler yapmış ve gerekli kararları almıştır. Bu bağlamda;

  1. Faaliyet Raporu ile yapılan çalışmalar aktarılmış, Derneğimizin işlevleri ile aşmak zorunda olduğu üyelerimizin ortak sorunları dile getirilmiştir. OSB’ler Bakanlığın 4562 sayılı OSB kanunda değişiklik teklifi ile ilgili görüşlerini ifade ettiler. 4562 sayılı OSB Kanunda getirilen değişiklik teklifi ile OSB’lerin yönetim sistemini kökten değiştiren düzenlemeler yapıldığı, yapılan düzenlemelerle, Genel Kurul yapısını değiştirileceği, mevcut yasada kuruluş ve geçiş aşamasında ara dönem olan müteşebbis heyet, sürekli karar organı olacak şekilde düzenlemelere yer verildiği Devletin mülki amirleri olan vali ve kaymakamların sürekli olarak müteşebbis heyet başkanı olması kuralı getirildiği, ifade edildi. OSB’lerin kendi kendini yöneten bir model olmaktan uzaklaştırılarak merkezi idareye bağlı bir sisteme dönüştürüldüğü, oysa genel kurulunu yapmış, sanayicilerin yönetimine geçmiş OSB’lerin Türkiye’nin en başarılı ve örnek OSB’leri olduğu belirtildi.
  1. Derneğin daha etkin çalışmalar yapması ve yaşaması için üyelerimizin aidatlarının düzenli ödenmesinin gerekliliği vurgulandı. OSBDER’e yeni üye kazanımı için üyelerimizin de desteklerinin beklendiği ifade edildi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106