Öne Çıkanlar ÇOSB Habertürk Bakış programı ÇOSB ÇOSB Girişimcilik Paneli Çerkezköy OSB Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Yünsa, ürün başına tüketilen enerjiyi yüzde 11 azalttı

Yünsa, 8 - 13 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası’nda enerji verimliliği alanındaki sektöre öncülük eden çalışmalarını ve sonuçlarını açıkladı.

Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören yaptığı açıklamada, “2018 yılında enerji verimliliği projeleriyle birim ürün başına tüketilen toplam enerjiyi 2015 yılına göre yüzde 11 oranında azalttık ve 1.8 milyon TL tasarruf sağladık. Yünsa, artan enerji verimliliği sayesinde iklim değişikliğine olumsuz yönde etkisi olan sera gazı emisyonlarının yoğunluğunu da aynı oranda azaltmış oldu. Yani 150 ağacın bir yılda bünyesine alabileceği karbondioksit miktarı kadar tasarruf sağlamış olduk” dedi.

Genel Müdür Düzgören şunları söyledi: “CDP (Karbon Saydamlık Projesi) iklim değişikliği programına 2010 yılından beri katılan Yünsa, 2017 Yılı CDP İklim Değişikliği Programı ve 2017 Yılı CDP Su Programı’nda her iki kategoride de B performans skorlarını aldı. Lider ve rekabetçi konumunu geliştirilerek çevresel sürdürülebilirlik konularında uluslararası platformlarda başarılarını sürdürmeye devam eden Yünsa, 2018 yılında da CDP İklim Değişikliği ve CDP Su Programlarına katıldı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106