Öne Çıkanlar ÇOSB Türkonfed ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Technocast Endüstri 4.0

Geçmiş üzerine, dünya hali ve düşler üzerine bir roman
Geçmiş üzerine, dünya hali ve düşler üzerine bir roman 
 
Puslu Kıtalar Atlası / İhsan Oktay Anar /İletişim Yayınları /Roman / 239 sayfa

Geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve "puslu kıtalar" üzerine bir roman. Sizi bir anda kavrayan ve içine girdiğiniz bu tatlı düş bitmeden sizi bırakmayan, okurken keyif alacağınız bir kitap. Akıcı dili ve iç içe kurgulanmış öyküleri ile okumaya değer. Tarih sevmeyenlerin bile rahatça okuyabileceği bir kurgu ve anlatımı var. 
Masalsı ve düş tadında bir roman olan Puslu Kıtalar Atlası kitabının tanıtım yazısı şöyle: Yeniçeriler kapıyı zorlarken Uzun İhsan Efendi hâlâ malûm konuyu düşünüyor, fakat işin içinden bir türlü çıkamıyordu...

“Rendekâr doğru mu söylüyor? Düşünüyorum, öyleyse varım. Oldukça makûl. Fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da çıkar: Düşünen bir adamı düşünüyorum. Düşündüğümü bildiğim için, ben varım. Düşündüğünü bildiğim için, düşlediğim bu adamın da varolduğunu biliyorum. Böylece o da benim kadar gerçek oluyor. Bundan sonrası çok daha hüzünlü bir sonuca varıyor. Düşündüğünü düşündüğüm bu adamın beni düşlediğini düşlüyorum. Öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. O gerçek, ben ise bir düş oluyorum.”



Kapı kırıldığında Uzun İhsan Efendi kitabı kapadı. Az sonra başına geleceklere aldırmadan kafasından şunları geçirdi: “Dünya bir düştür. evet, dünya... ah! evet, dünya bir masaldır.”

‘Edebiyatın yeni solğu’ olarak nitelenen İhsan Oktay Anar 1960 doğumlu. Felsefe bölümünü bitirdi. Öğretim üyeliği yaptı. 2011 yılında emekli oldu. Yayımlanmış kitapları: Puslu Kıtalar Atlası (1995), Kitab-ül Hiyel (1996), Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri (1998), Amat (2005), Suskunlar (2007), Yedinci Gün (2012), Galîz Kahraman (2014). 2009 yılında, Can Yayınları kurucusu yazar Erdal Öz'ün anısını yaşatmak amacıyla ailesi ve yayınevi tarafından verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.
………..

Gençlere öğüt: Yenilikleri takip etmek tecrübeden önemli 

Şarık Tara Anlatıyor/Çiğdem Tüzün/ Doğan Kitap/Anı / 316 sayfa

Türkiye’nin en önemli işadamlarından ve girişimcilerinden biri olan Şarık Tara, hayatını, karşılaştığı zorlukları, zorluklar karşındaki mücadeleyi anlattığı kitabında dünya devi haline gelen ENKA’yı nasıl kurup büyüttüklerini anlatıyor. “İnşaat mühendisi olmak istiyordum, onun için İTÜ'yü tercih ettim. İTÜ'lü olmak benim bütün hayatımın gidişatını belirledi. 1957 yılında sınıf arkadaşım, yakın dostum ve eniştem Sadi Gülçelik'le birlikte Enka'yı kurdum. Enka'yı bir dünya şirketi yapmak için çok çalıştım ve muvaffak oldum" diyen Tara kitabı neden yazdığını şöyle kaleme almış: “Hayatım boyunca hem kurduğum şirketi bir dünya şirketi yapmak için, hem de ülkeme ve dünya barışına katkıda bulunmak için çok çalıştım. Hatalar da yaptım, ama onlardan öğrendim, yılmadım yine çalıştım. 27 yaşındayken şirketimi kurdum, her zaman gençlere inandım, güvendim ve onlara inisiyatif verdim, imkân yarattım. 56 yaşındayken işleri oğluma devrettim. Her alanda diyaloğun ve hoşgörünün dostluğa ve barışa hizmet edeceği düşüncesiyle hareket ettim. Yaratıcı olmanın, yenilikleri takip etmenin ve onlara adapte olmanın tecrübeden daha önemli olduğuna; insanları sevmenin, çok çalışmanın ve dürüst olmanın başarıyı ve mutluluğu getireceğine inandım. Gençlere tecrübelerimi aktarmak ve onlara ‘İnsanları sevin, dostluğa ve barışa inanın, mesut olun böylece problemlerinizin büyük kısmını halletmiş olursunuz’ diye seslenmek için anlattım.”



Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Prof. Klaus Schwab, “Bu kitap Şarık Tara’nın olağanüstü kişiliğini ve uluslararası ilişkiler alanındaki olağandışı başarılarını ayrıntılarıyla ortaya koyuyor” diyor.
………..

Beşiktaş ve Koç Holding’e adanan bir hayat

"Kendi İşini Kendin Bul"/ Uğur Ekşioğlu / Biyografi/ İnkılâp Kitabevi/427 sayfa

İş ve spor dünyasının çok yakından tanıdığı merhum Uğur Ekşioğlu'nun, vefatından önce kaleme aldığı "Kendi İşini Kendin Bul", İnkılâp Kitabevi etiketiyle okuyucuyla buluştu. Kitapta, Koç Holding ve Beşiktaş'ın sembol isimlerinden Uğur Ekşioğlu'nun yaşamına dair bilinmeyen çok sayıda ayrıntı yer alıyor. Hazırlıkları iki yıl süren kitap  15 bölümden oluşuyor.

Kitabın girişinde, otobiyografisine neden "Kendi İşini Kendin Bul" adını verdiğini anlatan Ekşioğlu, 17 yaşında Karaköy'de çalıştığı müesseseden hak ettiğini düşündüğü karşılığı alamayıp, bunu babasına anlatınca "Beğenmiyorsan sen daha iyisini bul," sözlerine muhatap olur. Bir yıl önce aramızdan ayrılan Ekşioğlu, babasına "Tamam, ben kendi işimi kendim bulurum" cevabını verir. Bu cümlenin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Ekşioğlu, otobiyografisinde "Henüz 17 yaşında bir lise öğrencisi olarak babama, kendi işimi kendim bulurum derken, bu güveni nasıl ve nereden edindiğimi düşündüğümde, hikâyemi en başından anlatmam gerektiğine inanıyorum…" diye başlıyor hayatını anlatmaya.



Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç kitabın arka kapağında otobiyografinin sahibini şöyle tanıtıyor: "Uğur Ekşioğlu çok akıllı, disiplinli, çalışkan, hesaba kitaba fevkalade aklı eren, bulunmaz bir satıcıydı. Yanında birçok adam yetişti. Bildiğini herkes ile paylaşır, arkadaşlarına daima kol kanat gerer, onlara önderlik, liderlik ederdi."

Beşiktaş’ta görev yaptığı dönemde İnönü Stadı'nın Beşiktaş'a verilmesi, Fulya Projesi, Çilekli Tesisleri, BJK Koleji ve BJK Plazaları gibi değerli birçok projenin de altında imzası olan Ekşioğlu, naklen yayın gelirlerinin artmasında büyük bir çaba harcamıştı.
……………………….

Gözü yüksekte olanlar mutlaka okumalı

Yeni CEO Sensin/ İzzet Karaca/Biyografi & Otobiyografi / PaperCam Medya/ 245 sayfa

Koç Holding ve Unilever’de tam 36 yıl çalışan İzzet Karaca, öğrendiklerini ve deneyimlerini ‘Yeni CEO Sensin’ kitabında genç kuşaklara akıcı bir üslupla anlatıyor. Karaca, yeni atanan CEO'lara yararlı önerilerde bulunarak onların sadece hızlı ve başarılı bir başlangıç yapmalarını değil, aynı zamanda kariyerlerinde takdir edilecek ve başarılı noktalara ulaşmalarını sağlayacak bilgileri ilk ağızdan veriyor. Anadolu Efes’in Yönetim Kurulu’nda da görev yapan Karaca’nın kitabı hakkında Tuncay Özilhan şunları söylüyor: “Yıllarca gerek yurt içi ve gerek yurt dışında başarıyla liderlik görevini yürüten İzzet Bey'i, yeni lider adaylarına, onlara yol gösterecek böylesi zengin içerikli bir eser kazandırdığı için tebrik ederim.”



Bülent Eczacıbaşı’nın kitap hakkındaki değerlendirmesi ise şöyle: “İzzet Karaca'nın eserini hem okunabilirlik, hem de içerik açısından övgüye değer buluyorum. Kitabın akıcı üslupla kaleme alınması okuyucuya, mesajları adeta elle uzatılırmış gibi sunuyor.”

…………..

Bodrum’a farklı bir pencereden seyahat


Bilinmeyen Bodrum/ Güngör Uras/ Gezi-Anı/ Boyut Yayın Grubu/180 sayfa

Gazeteci-yazar Güngör Uras, “Bu kitap bir Bodrum güzellemesidir. Bodrum’u henüz görmeyenlere, Bodrum yazlıkçılarına, Bodrum’u mesken edinenlere, Bodrum’un farklı yanlarını, pek bilinmeyen yanlarını, yaşamını yazmak istedim” diyerek kitabını tanıtıyor. Özel çizimlerle süslenen 180 sayfalık çalışma bir Bodrum rehberi niteliğinde. Uras, "Bu kitapta önce yaşayan lokantaların hikâyesini okuyacaksınız. Son bölümde ise bir zamanlar Bodrum'da ilgi odağı olan ama bir süre sonda 'kendileri gitmiş isimleri kalmış yadigâr' lokantaların hikâyeleri var. Lokanta hikâyeleri yemeklerin anlatımından öte, 'insan hikâyesi' ağırlıklıdır. Zaten Bodrum'u renklendiren insanlar değil mi?" diye soruyor.



Kitapta; Halikarnas Balıkçısı’ndan Bodrum mandalinasına, mavi yolculuktan Gündoğan’ın kadın balıkçılarına, Bodrum çevresindeki tarihi şehirlerden marinalara kadar onlarca simgeyi bir arada bulmak mümkün. Dünden bugüne Bodrum’un gelişimini, değişimini, her türlü değişime direnen özelliklerini anlatan Uras, kentin kültür sanatını ve “Bodrum’un Dönüşümü”nü okurlarına eğlenceli bir üslupla anlatıyor.
……………

Ofis jargonunu ve göz temasını nasıl sağlayacaksınız?

İş Yerinde Beden Dili/ Allan &Barbara Pease - Çeviri: Celal Yağcı/ Kişisel Gelişim-Liderlik/ Beyaz Yayınları / 174 sayfa

Kişisel gelişim konusunda hizmetler veren bir uluslararası kuruluşun sahipleri olan Avusutrlayalı Barbara Pease ve Allan Pease tarafından kaleme alınan ‘İş Yerinde Beden Dili’ kitabı duruşunuzu nasıl göstereceğinizden ofis jargonunu nasıl kullanacağınıza, göz teması kurmaktan bir anlaşma sağlamaya veya iş görüşmesini almaya kadar size iş performansınızın tüm yönlerini nasıl geliştireceğinizi öğretecek. İşyerinde özgüveniniz eksik mi? İstediğiniz terfiyi alamıyor musunuz? İş arkadaşlarınızın güvenini kazanmak mı istiyorsunuz? O zaman bu kitap sizin için temel ve olmazsa olmaz bir rehber!



Barbara Pease ve Allan Pease, iletişim, beden dili, motivasyon, liderlik ve takım çalışması alanlarında çok satan kitaplara sahip. Barbara Pease Avustralya’nın en çok satan kadın yazarı. Allan Pease, tüm dünyada ‘Bay Beden Dili’ olarak tanınıyor. Beden dili üzerine yazdığı ve milyonlarca satmış olan kitap, bu alanda bir temel eser sayılır. Allan kendi başına veya Barbara ile çok sayıda kitap yazmış; eşi ile birlikte 30’un üzerinde ülkede konferans, sempozyum ve çalıştaylar düzenlemiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106